Maciej Maciejowski obejmuje stanowisko Chief Technology Officer (CTO) w home.pl

Maciej Maciejowski obejmuje stanowisko Chief Technology Officer (CTO) w home.pl. Jest ekspertem w zakresie technologii i managerem z wieloletnim doświadczeniem w branży IT.

Do jego głównych zadań należeć będzie zarządzanie strategią rozwoju technologicznego spółki, opieka nad infrastrukturą home.pl, koordynacja działań IT oraz zadania z obszarów R&D.

Technologia jest krwioobiegiem każdej organizacji i zwykle od niej dziś zależy, czy firma pokaże pełny potencjał w tak szybko rozwijającym się świecie. Budowanie organizacji technologicznej, która rozumie reguły gry i potrzeby rynkowe to wspaniała przygoda i wielkie wyzwanie.” – mówi Maciej Maciejowski, Chief Technology Officer.

Maciej Maciejowski ma 26 letnie doświadczenie w branży IT. Współtworzył strategię rozwoju produktu, zarządzał działami IT, budował zespoły produkcyjne oraz organizował efektywne zespoły budujące produkty liderów polskiego rynku. Przed pracą w home.pl, Maciej Maciejowski był związany z Oktawave w latach 2021-2023 pełniąc funkcję CTO, w Polska Press od 2015 do 2021 roku pracował jako CTO,   w Benefit Systems, w latach 2013-2015 pełnił funkcję dyrektora rozwoju produktu i technologii. W latach 1996-2012 pracował w Grupie Onet.pl, m.in. jako dyrektor ds. rozwoju oprogramowania (2003-2008) i dyrektor rozwoju produktów (2008-2012).

Zepp Health, producent smartwatchy Amazfit, otworzył Centrum Operacyjne w Polsce.