Wipro mianuje Anne-Marie Rowland na stanowisko dyrektora generalnego Capco

Wipro, wiodąca firma świadcząca usługi technologiczne i konsultingowe, ogłosiła, że Anne-Marie („Annie”) Rowland została mianowana dyrektorem generalnym Capco.

Anne-Marie Rowland jest obecnie partnerem zarządzającym Capco w Wielkiej Brytanii i Irlandii oraz członkiem globalnego zespołu kierowniczego Capco. Stanowisko dyrektora generalnego obejmie z dniem 1 kwietnia 2024 r.

Przejęta w 2021 r. firma Capco jest zaufanym doradcą klienta i graczem branżowym od ponad 25 lat, rozwijając się z niszowego dostawcy usług do największego na świecie niezależnego dostawcy usług finansowych w zakresie doradztwa biznesowego.

Jako dyrektor generalna Capco, Anne-Marie Rowland będzie raportować bezpośrednio do dyrektora generalnego i dyrektora zarządzającego Wipro Thierry’ego Delaporte oraz będzie członkiem Komitetu Wykonawczego Wipro (WEC).

„Jestem niezwykle podekscytowana możliwością poprowadzenia Capco w kolejny etap jej podróży biznesowej – powiedziała Annie Rowland, nowy dyrektor generalny Capco. – Jako wieloletni weteran Capco jestem zaangażowana w zachowanie wszystkiego, co czyni Capco wyjątkowym: naszych relacji z klientami, naszej wyjątkowej i autentycznej kultury firmy oraz naszego skupienia na innowacjach i kreatywności”.

Anne-Marie Rowland dołączyła do Capco 14 lat temu i posiada rozległą wiedzę specjalistyczną w zakresie doradztwa w zakresie zarządzania zmianami biznesowymi, innowacjami i transformacjami. Od czasu dołączenia do Capco znacząco przyczyniła się do rozwoju firmy poprzez odgrywanie szeregu ról kierowniczych, pełniąc przez kilka lat różne funkcje w Globalnym Zespole Przywództwa Capco, w tym jako Globalny Kierownik Praktyki Doradztwa i Transformacji Capco, Globalny Partner Klienta dla wielu głównych instytucji finansowych, jako sponsor wykonawczy Women@Capco, a ostatnio jako partner zarządzający oddziału Capco w Wielkiej Brytanii i Irlandii.

Lance Levy, który przez prawie dziesięć lat kierował Capco jako dyrektor generalny, obejmie nową rolę doradcy strategicznego i będzie nadal wspierać kierunek strategiczny Capco oraz ogólną strategię doradczą Wipro.

Anne-Marie Rowland została uznana przez Consulting Magazine za jedną z Globalnych Liderek w konkursie Consulting Awards 2021.