NTT informuje o powołaniu Anety Bartnickiej na stanowisko country managera NTT w Polsce (Dimension Data Polska).

NTT Ltd., wiodący na świecie dostawca usług technologicznych, ogłasza, że firma NTT Ltd. w Polsce (do czasu zmiany nazwy, prowadzi działalność pod nazwą rejestrową Dimension Data Polska) będzie zarządzana przez Anetę Bartnicką. Aneta Bartnicka raportuje bezpośrednio do Paula Coopera, Regional Director Europe NTT Ltd. i jest odpowiedzialna za realizację ambitnych celów NTT Ltd. w Polsce, w tym za jak najlepszą obsługę klientów lokalnych.

1 lipca br. NTT Ltd. połączyła zasoby 28 firm i marek, w tym NTT Communications, Dimension Data, NTT Security i zintegrowała 40 000 osób z różnych zespołów w jedną organizację. Obecnie współpracuje z ponad 10 000 klientów na całym świecie, w tym z wiodącymi organizacjami w sektorach usług finansowych, farmaceutycznym, telekomunikacyjnym, energetycznym i użyteczności publicznej, produkcyjnym, motoryzacyjnym i technologicznym. Działając pod jedną marką, firma NTT Ltd. będzie mogła zaoferować swoim klientom umiejętności, możliwości oraz usługi w obszarze wielu różnych technologii.

„Cieszymy się z połączenia wielu marek w jedną NTT i wiemy, że nasz zespól będzie odgrywał isotną rolę, pomagając klientom w budowaniu wspaniałych rzeczy. Z przyjemnością ogłaszam, że Aneta Bartnicka została country managerem odpowiedzialnym za Polskę. Mając na uwadze jej doświadczenie i umiejętności jestem pewny naszej przyszłości w Polsce pod jej przewodnictwem. Stworzyliśmy NTT Ltd., aby stać się dostawcą usług technologicznych oferującym rozwiązania, które sprostają cyfrowym wyzwaniom naszych klientów na całym świecie. Wierzę, że Polska będzie miała w tym znaczący udział.” – powiedział Andrew Coulsen, CEO Europe NTT Ltd.

„To dla mnie zaszczyt wprowadzić NTT Ltd. do Polski. NTT jest świetną, renomowaną marką i tworzy niesamowite rzeczy dla swoich klientów oraz społeczeństw. Z przyjemnością oferujemy lokalnym klientom dostęp do marki NTT – jej zasobów i wspaniałych możliwości.” – podkreśla Aneta Bartnicka, zarządzająca NTT Ltd. w Polsce.

Oprócz oferowania klientom bardziej zaawansowanych rozwiązań branżowych NTT Ltd. zyskuje także dostęp do centrum innowacji NTT w Japonii oraz do pełnej sieci jej partnerów.