Joanna Wcisło z Netii do Stanusch Technologies gdzie objęła stanowisko Chief Commercial Officera i będzie odpowiadać za strategię handlową oraz marketing.

Joanna Wcisło objęła stanowisko Chief Commercial Officera w Stanusch Technologies. To należąca do Kulczyk Investments spółka, specjalizująca się w tworzeniu systemów wykorzystujących sztuczną inteligencję oraz przetwarzanie języka naturalnego. Joanna Wcisło posiada ponad 20-letnie doświadczenie menedżerskie zdobyte w obszarze sprzedaży oraz obsługi klienta. Na nowym stanowisku będzie odpowiadać za strategię handlową oraz marketing.

Zanim związała się ze Stanusch Technologies, pełniła kierownicze funkcje w Netii. Jako Dyrektor Generalna Rynku B2C odpowiadała za rozwój i sprzedaż produktów spółki skierowanych do klientów indywidualnych, a także optymalizację procesów utrzymaniowych. Była także odpowiedzialna za cyfryzację sprzedaży i obsługi klienta. Wcześniej w Netii pełniła obowiązki Dyrektora Departamentu Obsługi Klienta. Odpowiadała za zarządzanie siecią call center, realizację działań mających na celu zwiększenie satysfakcji klientów i zmniejszenie ich retencji, a także projekty cyfryzacyjne.

Przed rozpoczęciem kariery zawodowej w Netii, Joanna Wcisło przez blisko 5 lat pełniła obowiązki Dyrektora Departamentu Obsługi Klienta w Raiffeisen Banku. Odpowiadała również za zarządzanie siecią contact center, telesprzedaż i za strategię jakości obsługi klienta w Provident Polska, gdzie pełniła obowiązki Dyrektora Działu Obsługi Klienta. Joanna Wcisło jest absolwentką psychologii społecznej Uniwersytetu SWPS. Ukończyła również studia podyplomowe na kierunku job coaching – doradztwo kariery i rozwoju.

Chief Commercial Officer to nowe stanowisko w należącej do portfolio Kulczyk Investments spółce.

Stanusch Technologies specjalizuje się w realizacji projektów wykorzystujących sztuczną inteligencję, uczenie maszynowe oraz przetwarzanie języka naturalnego. Do grona klientów spółki należą m.in. Energa, InPost, Link4, UPC, Bayer, BZ WBK, Geting Bank, Orange, ING, Bayer oraz ZUS i Kancelaria Sejmu.