Commvault powołuje Danielle Sheer na stanowisko dyrektorki ds. prawnych (Chief Legal and Compliance Officer).

Commvault, lider globalnego rynku inteligentnych usług związanych z danymi w środowiskach lokalnych, chmurowych i SaaS (oprogramowanie jako usługa), poinformował o objęciu przez Danielle Sheer stanowiska Chief Legal and Compliance Officer. Będzie ona kierować globalnymi zespołami w tych obszarach, a także programami w zakresie ładu korporacyjnego, handlu, własności intelektualnej i prywatności.

Ład korporacyjny oraz ochrona danych i zarządzanie nimi jeszcze nigdy nie były tak złożone i kluczowe – powiedział Sanjay Mirchandani, President and CEO Commvault. Przywództwo strategiczne Danielle i jej bogate doświadczenie w zarządzaniu złożonymi globalnymi dyrektywami i przepisami dotyczącymi ochrony danych pozwolą nam wyznaczyć nowe standardy oraz umocnić pozycję zaufanego partnera w branży.

Sheer wielokrotnie usprawniała ochronę danych osobowych i inne globalne działania prawne w publicznych spółkach technologicznych, przeprowadzała pierwsze oferty publiczne (IPO), realizowała transakcje i integracje o charakterze strategicznym oraz doradzała zarządom i radom nadzorczym w zakresie ładu korporacyjnego i spraw związanych z akcjonariatem w firmach z branży SaaS i technologii oprogramowania.

Przedsiębiorstwa na całym świecie rozumieją, że dane napędzają biznes oraz zdają sobie sprawę, że zagrożenia dla ich danych – takie jak ransomware – są znaczące i stale rosną. Zapotrzebowanie na bezpieczne, inteligentne usługi związane z danymi jest większe niż kiedykolwiek wcześniej. Jestem zaszczycona mogąc dołączyć do Sanjay’a i zespołu Commvault, który pomaga klientom odnosić sukcesy w świecie opartym na danych – dodała Sheer.

Sheer pełniła wcześniej funkcję głównej radczyni prawnej w firmie Bottomline oraz u dostawcy rozwiązań SaaS backup w chmurze, firmy Carbonite. Obecnie zasiada w zarządzie firmy LinkSquares, w radzie liderów Beth Israel Deaconess Medical Center oraz w komitecie sterującym TechGC.

Microsoft opublikował wyniki raportu Work Trend Index podkreślające ciężar doświadczeń pracowników pierwszego kontaktu